Officiële opening Cultureel Centrum Bullekerk begin september

Begin september zal Cultureel Centrum Bullekerk in Zaandam officieel geopend worden door niemand minder dan door Freek de Jonge.

De verbondenheid met de Bullekerk van De Jonge is dat zijn vader er jarenlang predikant is geweest. De Jonge, die in januari nog werd onderscheiden met de gemeentelijke erepenning, gaat volgens de de exploitanten Gerbrand Klop en Niels Busch ‘ten volle zijn medewerking  verlenen’ aan het feestelijke gebeuren. Het spectaculaire openingsweekend met tal van activiteiten heeft plaats op 4, 5 en 6 september.

Nu de officiële opening is aangekondigd lijkt het alsof de problemen rond de vergunningverlening voor horeca-activiteiten in de kerk aan de Westzijde definitief tot het verleden behoren. Het gebouw is nu enkele maanden in gebruik als cultureel centrum en heeft al razendsnel een plek weten te veroveren in de harten van veel Zaanse cultuurliefhebbers.

 

De Bullekerk in Oud-West Zaandam
De Bullekerk aan De Westzijde in Oud-West