Plan voor tweede hostel op De Westzijde

Het voormalige pand van Used Products aan de Westzijde in Zaandam moet een hostel worden. Er is daarvoor een vergunningsaanvraag bij de gemeente binnengekomen. Het pand tegenover het Verkade-complex heeft nu een winkelbestemming. Het stamt uit omstreeks 1920 en heeft een oppervlakte van 321 vierkante meter.

Voormalige Used Products
Het voormalige pand van Used Products ligt tegenover de Verskade.

Er is al een goedkope logiesgelegenheid aan de Westzijde, het Zaanse Hostel op huisnummer 43. Dat heropende een jaar geleden de deuren met een nieuwe eigenaar, nadat het eerder noodgedwongen moest sluiten omdat de uitbaters niet over de vereiste vergunningen beschikten. Dit hostel krijgt op booking.comgeen hoge cijfers of juichende recensies. Twaalf mensen op een kamer is volgens velen te veel van het goede.