Bewonersavond over Herinrichting Harenmakersbuurt

De gemeente Zaanstad gaat de openbare ruimte van de Harenmakersbuurt opknappen (herinrichten). Het riool en de bestrating zijn aan vervanging toe.

De huidige planning is om voorjaar 2020 te starten met deze werkzaamheden. Voor de inrichting van de openbare ruimte wil de Gemeente Zaanstad graag van de bewoners weten wat zij belangrijk vinden in hun buurt. Daarom zullen de bewoners en medewerkers van de gemeente in gesprek gaan tijdens een bewonersavond op:

  • Dinsdag 12 februari 2019
  • in de Hannie Schaftschool, Boerenpad 22

 

PROGRAMMA

  • 19:00 – Inloop
  • 19:15 – Presentatie van de Gemeente Zaanstad
  • 19:30 – Groepsgesprekken
  • 21:00 – Afronding

 

BEWONERSAVOND

Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitgelegd welke werkzaamheden er volgens de gemeente echt nodig zijn om het riool en de bestrating veilig en werkend te houden. Er is voor de inrichting van de straten nog geen ontwerp gemaakt, omdat de gemeente eerst van de buurtbewoners wil horen wat zij belangrijk vinden in hun woonomgeving.

De gemeente zal aan de hand van thema’s een presentatie geven. Hierna zal in groepjes besproken worden wat de wensen zijn en welke problemen er mogelijk opgelost moeten worden. Opmerkingen of suggesties kunnen tevens genoteerd worden op reactieformulieren. De gemeente gaat vervolgens met alle informatie aan de slag om een ontwerp voor de buurt te maken. Dit ontwerp zal dan, naar verwachting, in de zomer van 2019 tijdens een inloopavond aan de buurt gepresenteerd worden.

Luchtfoto van de Harenmakersbuurt in Oud-West