RTV Zaanstreek: De koek is op voor De Koekfabriek

Het online reserveringssysteem ligt plat. Als je de vaste lijn belt, wordt je telefoontje gelijk afgebroken. En wie naar binnen kijkt in de zaak, ziet een praktisch leeg restaurant. Het ziet er ernstig naar uit dat de koek op is voor Proeverij De Koekfabriek, Westzijde 188 (in het Verkadegebouw).

In de eerste week van januari leek het er nog op dat er een groot feest was geweest waarvoor de tafels aan de kant waren geschoven. Afgelopen zaterdag lag de grote bar in delen op de grond. En de kunststof vloer opgestapeld. Wie vanaf de buitenkant schuin de ‘Zaanse zaal’ inkijkt, kan constateren dat ook de keuken wordt ontmanteld. Hoog tijd om wat telefoontjes te plegen.

De koek is op

Einde Koekfabriek…

“We zijn inderdaad gestopt en bezig met uitruimen”, zegt mede-eigenaar Bert Piket die samen met zijn zoon Noell de zaak dreef. “Wij zijn huurder van het pand. De eigenaar heeft andere plannen met de ruimte. Einde contract, einde Koekfabriek op deze locatie. Dat is de reden dat we dicht zijn.”

Koekfabriek komt terug?

Betekent dit het einde van het all you can eat-restaurant?
“Nee. We zijn in gesprek met partijen en zoeken naar een nieuwe locatie in Zaandam”, vertelt Bert Piket een tikje geheimzinnig. “Het hangt af wat we aangeboden krijgen. We willen zeker doorgaan, maar niet op een achterafje. Misschien met een ander concept. Maar zeker is; we komen terug! Bel me maar eens over twee maanden terug.”

Wel blijft de vraag nu open; wat gaat er gebeuren in het pand? Vindt er een ombouw plaats tot zalencentrum? Zou zomaar kunnen. Op 7 december vorig jaar was er nog een groot feest waar vrijwilligers in het zonnetje werden gezet. Of wordt er in het Verkadegebouw ruimte gemaakt voor louter culturele bedrijven en een soort ‘cultuurcluster’ gemaakt?

RTV Zaanstreek houdt u op de hoogte.