Pleidooi voor vluchtheuvels Westzijde na ernstig ongeluk (update)

De Vereniging Wijkoverleg Oud-West heeft de gemeenteraad een ‘ooggetuigenverslag’ gestuurd van een ernstig verkeersongeluk op de Westzijde, afgelopen donderdag. Dat onderstreepte nog eens de noodzaak van vluchtheuvels, schrijft voorzitter Geert Spiering. Een bestuurder die stilstond voor het zebrapad zag het gebeuren.

Pleidooi voor vluchtheuvels Westzijde na ernstig ongeluk

Rond 17:00 stopte deze bestuurder voor een bejaarde dame met een rollator op het zebrapad voor de winkel van Dirk van den Broek. Zij stak over en aan de andere kant van het zebrapad stopte er ook een auto. De vrouw dacht dus dat ze veilig verder kon lopen, maar werd geschept door ‘een scooter die met een noodvaart’ tussen de auto’s doorreed. Het slachtoffer is ernstig gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vluchtheuvels

De Westzijde is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek naar de toedracht, waar de politie nog niets over naar buiten heeft gebracht. Naar aanleiding van het ongeluk pleit Wijkoverleg Oud-West nu nogmaals voor vluchtheuvels voor voetgangers in de straat, ‘juist voor hen die moeilijk ter been zijn’. ‘En of dat nu wel of niet bij een 30-kilometerzone hoort, vind ik niet zo van belang’, laat Spiering de raad weten.


Update