Geslaagde nieuwjaarsreceptie Oud-West in de Bullekerk

Zaterdagmiddag 19 januari hield de Vereniging Wijkoverleg Oud-West de traditionele nieuwjaarsreceptie, voor leden en bewoners van de wijk Oud-West, in het bijgebouw van de Bullekerk aan de Westzijde.

Oud-West steunt de Voedselbank

Traditie betekent ook dat de wijkvereniging de bewoners – die de nieuwjaarsreceptie bezoeken – vraagt om een bijdrage mee te nemen voor de Voedselbank. Elk jaar steunen we zo het goede werk met een enorm aantal giften “van de lijst”. De bewoners van Oud-West reageren altijd positief op dit verzoek en de tafels met giften voor de Voedselbank werden dus ook dit jaar weer volledig gevuld.

Zorgcentrum Saenden pakte dit jaar zelfs uit met maar liefst zes enorme dozen met allerlei levensmiddelen!

Giften voor de Voedselbank

Een hapje, een drankje en lekker bijpraten

Leden en andere bewoners van Oud-West werden deze nieuwjaarsreceptie vergast op koffie, thee en fris. En natuurlijk werden ook dit jaar de lekkerste hapjes verzorgd door Het Tolhuys aan de Zaan. Voor veel mensen is dit het moment om ook even lekker bij te praten na de drukke decembermaand en meteen wat nieuwe afspraken te maken. Nadat iedereen was voorzien, nam voorzitter Geert Spiering het woord.

Een hapje, een drankje en lekker bijkletsen

Namens het bestuur…

Namens het bestuur van het wijkoverleg Oud-West – dat bestaat uit Geert Spiering, Joke Grinwis en Yvon Jordans – wenste Geert iedereen een mooi en succesvol jaar toe. Zijn korte toespraak stond in het teken van duurzaamheid in de wijk Oud-West.

Het Bestuur was opnieuw verrast door de enorme hoeveelheid giften voor de Voedselbank. Kort na zijn praatje kon Geert het woord geven aan (wijk-)wethouder Songül Mutluer.

Erik en Songül zijn er voor u.

Wethouder Mutluer was ook naar de Bullekerk gekomen ondanks het feit dat er ook een belangrijke bijeenkomst was in het stadhuis. Niettemin vond zij de tijd om de bewoners Oud-West te komen toespreken over diverse onderwerpen. Haar portefeuilles (wonen, jeugd, ouderenzorg, minimabeleid en o.a. de wijk Oud-West) hebben haar in 2018 al goed bekend gemaakt met de wijk en vooral de bewoners. Dit vooral dankzij de bijeenkomsten die Wijkoverleg Oud-West georganiseerd had en die, volgens haar, “altijd een volle zaal trokken”.

Samen met haar wijkmanager Erik van Druenen staat zij dus altijd klaar voor de bewoners Oud-West, vooral als het gaat over onderwerpen als armoedebestrijding, duurzaamheid en veiligheid maar ook kan zij haar collega wethouders aanspreken op andere anderwerpen zoals bijvoorbeeld de verkeersveiligheid op de Westzijde. Na haar toespraakje moest ze snel weer ‘doorsjezen’ naar die andere bijeenkomst in het stadhuis.

Wethouder Mutluer spreekt de bewoners van Oud-West toe

Tot besluit nog dit:

Het bestuur van de Vereniging Wijkoverleg Oud-West wenst iedereen een heel gelukkig en duurzaam nieuw jaar toe. We hebben weer veel positieve dingen gehoord tijdens deze nieuwjaarsreceptie. En wat kunnen we ook dit jaar weer ontzettend veel aan de Voedselbank schenken, dankzij u, de bewoners en leden van Oud-West!

We danken iedereen die aanwezig was bij deze receptie, iedereen die zijn/haar bijdrage heeft gegeven en natuurlijk ook iedereen die nog even wilde poseren op de groepsfoto. We zien u graag weer bij de volgende activiteit van uw wijkvereniging.

Wilt u lid worden van Wijkoverleg Oud-West? Meld u dan aan op deze pagina.