Meld u aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route

Huiseigenaren in heel Nederland openen op de zaterdagen 3 en 10 november hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer maken. Ook de gemeente Zaanstad doet mee aan deze zesde Duurzame Huizenroute om zo veel mogelijk inwoners te stimuleren hun woning te verduurzamen. Wilt u uw verhaal delen met anderen en hen op weg helpen?

Duurzame Huizen Route

 
Woont u in Zaanstad en heeft u besparende maatregelen genomen of wekt u zelf energie op? Vindt u het leuk om anderen te inspireren? Deel uw verhaal dan tijdens de Duurzame Huizen Route.

Voor beginners en experts

Van gasloos wonen tot woningen met dak- en gevelisolatie, tijdens de Duurzame Huizen Route is elk verhaal welkom. Ook als u net begint met het nemen van maatregelen biedt de Duurzame Huizen Route mogelijkheden. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn. Door bij elkaar op bezoek te gaan kunt u informatie uitwisselen.

Uw woning aanmelden?

Misschien heeft u net die ene tip die een ander op weg kan helpen. Al meer dan duizend eigenaren gingen u voor en delen hun woonverhaal via de Duurzame Huizen Route. U kunt uw woning aanmelden op: www.duurzamehuizenroute.nl/zaanstad

Verkiezing Duurzaamste huis

Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. De woningen worden door een deskundige jury beoordeeld op onder andere klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik. Op vrijdag 23 november zijn de bekendmaking en prijsuitreiking van de landelijke publieks- en juryprijzen voor de verkiezing ‘Duurzaamste huis van Nederland’.

Win een midweekje weg

Stelt u uw huis open op zaterdag 3 en 10 november of gaat u zelf op bezoek? Dan maakt u kans op een midweekje.