Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op zoek naar informatie over stempassen, de locatie van de stembureaus en stemuitslagen in de gemeente Zaanstad? Op de website van Gemeente Zaanstad is het allemaal te vinden.

GR2018

Partijprogramma’s

Wil je meer weten over de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen? De partijprogramma’s staan allemaal op deze pagina.

Stemwijzer

Via dertig gerichte stellingen, die je kunt beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’ kun je gemakkelijk bekijken wat de politieke partijen in Zaanstad van een bepaald onderwerp vinden. Ook kun je de standpunten eenvoudig met elkaar vergelijken. De Stemwijzer staat op deze pagina.

Waar kun je stemmen in Zaanstad?

Een overzicht van alle stembureaus in Zaanstad staat in dit document. De stemlocaties met een P hebben een invalideparkeerplaats. Stemlocaties met een rolstoel zijn geschikt voor mindervalide kiezers.

Volg het nieuws bij Google, NOS en RTL

GoogleOp 21 maart wil je natuurlijk al het nieuws volgen over het verloop van de verkiezingen. Speciaal daarvoor heeft Google een aparte ‘Doodle’ op de zoekpagina gezet: De eerste drie letters van het woord Google lijken in de rij te staan om te kunnen stemmen in de stembus, waarin de tweede G veranderd is. De L wappert met een Nederlandse vlag en de E springt lachend in de lucht. Je kunt natuurlijk ook de live-blogs volgen op NOS Nieuws en RTL Nieuws.

En dan… de verkiezingsuitslag!

Op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen maakt burgemeester Jan Hamming de voorlopige verkiezingsuitslag bekend. Hij doet dat in het stadhuis, in bijzijn van alle deelnemende politieke partijen. Wil je hier ook bij aanwezig zijn? Dat kan! Vanaf 21.30 uur ben je van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in de publiekshal en foyer van het stadhuis in Zaandam onder het genot van een hapje en drankje. Aanmelden is niet nodig.