IKC Overtuinen: Singeling gaat (eindelijk) verhuizen

Lasbedrijf Singeling gaat (eindelijk) verhuizen. En daarmee komt de weg vrij voor het bouwen van het IKC Overtuinen: nieuwbouw van de scholen Et Buut en Westerkim. In oktober meldden we hier al dat er een principeakkoord gesloten was.

Op de foto hierboven tekenen Dennis Straat van de Gemeente Zaanstad en Johan Singeling van Singeling B.V. de (geheime) overeenkomst voor het verhuizen van het lasbedrijf naar industrieterrein Noorderveld in Wormerveer.

Omdat op de foto te zien is dat er met grote letters ‘geheim’ op de overeenkomst staat, kunnen we helaas geen bedragen of andere details bekendmaken. Gemeente Zaanstad stelt dat de “werkgelegenheid voor Zaanstad is behouden”, immers: Singeling blijft in Zaanstad en op basis van een nieuw uitwerkingsplan, dat tot en met 30 november kon worden ingezien, kan nu eindelijk begonnen worden met het aanbesteden van de nieuwbouw.