Informatieavond over nieuwbouw op het NUON-gasfabriekterrein

Op woensdag 8 november hielden Gemeente Zaanstad, Verwelius Bouwen en Imoss een informatieavond over nieuwbouwplannen voor het voormalige NUON-gasfabriekterrein aan de Westzijde. Bewoners konden de eerste tekeningen inzien en deze bespreken met de medewerkers.

Uit deze tekeningen werd duidelijk dat er sprake zal zijn van appartementen in hoogbouw met daarnaast een aantal ruime herenhuizen. Bovendien zal er één vrijstaande woning op de rand van het terrein worden gebouwd. Tenminste, dat is de intentie want meer dan ideeën zijn het nog niet.

Bewoners in gesprek met de organisatoren
Bewoners in gesprek met de organisatoren

Met de getoonde tekeningen en impressies zullen eerst vergunningen en een (nieuw) bestemmingsplan verkregen moeten worden. Meest gestelde vraag van de avond was: “Hoeveel woningen zullen er gebouwd gaan worden?”, direct gevolgd door “En hoe hoog wordt het dan?”

Het is dringen voor de tekeningen
Het is dringen voor de tekeningen

Het aantal huizen dat gebouwd zal worden: 1 vrijstaand huis, 7 herenhuizen en meer dan 100 appartementen (inclusief twee luxe penthouses bovenop het 8 verdiepingen tellende complex). Het gebouw met de appartementen staat bij de Bernhardbrug en is om de voormalige directeurswoning bedacht. Onder de appartementen én onder de herenhuizen worden parkeergarages aangelegd voor de toekomstige bewoners.


Ook voor koffie en gebak was gezorgd.

De avond, die duurde van 19.30 tot 21.00 uur, werd gehouden in de sportschool Fit For Free die tegenover de bouwlocatie staat. Voor koffie en gebak werd gezorgd door Lust Culinair Genieten.

 

Bekijk de tekeningen:

 

Zie ook: